Nyheter

Ny VD för Nitro Consult

Nitro Consults nya VD Mats Blacker, har en Magisterexamen från KTH i Maskinteknik och över 30 års erfarenhet i industrin som direktör på olika platser i världen.

Han startade sin karriär på ABB som maskintekniker innan han påbörjade sin Magisterutbildning. Efter hans fyraåriga utbildning blev han anställd på Sandvik där han var anställd under totalt 18 år. Han började som Produktionschef och Biträdande Marknadschef i Brasilien, och efter en fyra år lång period återvände han hem till Sverige. När han var stationerad i Sverige hade han olika positioner inom Sandvik Rock Tools som Marknads och Produktchef för viktiga marknader som Asien och Sydamerika, med ansvar för försäljning till internationella kunder. Sedan blev Mats Verkställande Direktör för Sandvik i Spanien, Italien och senare Sandvik Brasilien.

Efter en lång karriär på Sandvik har Mats de senaste 10 åren haft ledande roller som VD för olika företag. Nu de senaste två åren har Mats varit VD för ett litet Holländskt ingenjörsföretag DyeCoo Textile Systems med fokus på miljövänlig produktion och försäljning av textilier.

Efter många år utomlands ville Mats komma tillbaka till Sverige och bergindustrin igen. Han kommer nu utgå ifrån Nitro Consults huvudkontor i Stockholm.

Vi välkomnar Mats till Nitro Consult och till Orica familjen.

Donald Jonson

F.D. Ordförande & VD

2016-09-05 15:28:00


Tillbaka